In Assen is een 45-jarige man uit Edam veroordeeld tot een taakstraf van twintig uur. Hij kreeg deze straf, omdat hij op 24 juni jl. Tijdens de TT in Assen een beveiliger had geschopt. De man bezocht samen met zijn 17-jarige dochter de TT in Assen. Na een toiletbezoek was hij zijn dochter kwijt, hij vond haar in de mensenmassa terug.

Ze had overgegeven en werd op dat moment onderzocht door mensen van de EHBO. Beveiliging hield omstanders op afstand en hielden ook de vader tegen. De vader begon vervolgens te schoppen en te slaan. Het letsel dat hij de beveiliger hiermee toebracht bleef gelukkig beperkt. De rechter kon enig begrip opbrengen voor het gegeven dat de vader bezorgd was om zijn dochter en zoals hij zelf aangaf ‘handelde uit emotie’. Maar een beveiliger schoppen, terwijl deze het beste voor had met zijn dochter, ging de rechter te ver.

Het is niet de eerste keer dat de Edammer veroordeeld is. Eerder kreeg hij voor rijden onder invloed een boete van 750 euro en een rijontzegging opgelegd. Tegen deze veroordeling loopt nog een hoger beroep.