Dringende oproep aan Nederlandse ondernemers: bereid u voor op Brexit!

22 oktober 2020, 09:15 uur

Dit is een ongekend moeilijk jaar. De coronacrisis heeft ons land, en vooral veel bedrijven, zwaar getroffen. Door de Brexit gaat er op 1 januari 2021 ook veel veranderen in het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor uw bedrijf. De Nederlandse overheid heeft bedrijven en instellingen de afgelopen jaren op verschillende wijzen hierover geïnformeerd en de oproep gedaan om voorbereidingen te treffen. Veel bedrijven hebben dit ook gedaan. Mocht u dit nog niet gedaan hebben dan willen wij hier nu opnieuw uw aandacht voor vragen.

Sinds 1 februari van dit jaar is het Verenigd Koninkrijk door de Brexit geen onderdeel meer van de Europese Unie. Op dit moment geldt er een overgangsperiode, waardoor de meeste mensen en bedrijven nog maar weinig gemerkt hebben van de Brexit. Maar op 1 januari 2021 loopt de overgangsperiode af en ontstaat er een nieuwe situatie waarin ook de manier van handelen met het Verenigd Koninkrijk zal veranderen. Hoe de nieuwe situatie er precies uit zal zien, is op dit moment nog niet bekend, omdat de EU en het Verenigd Koninkrijk hier momenteel nog over onderhandelen. Wat de uitkomst hiervan ook zal zijn, er zullen voor u dingen veranderen.

Daarom vragen wij u opnieuw om te kijken of u de nodige voorbereidingen heeft getroffen, zodat u vanaf 1 januari 2021 zo goed mogelijk kunt blijven handelen met het Verenigd Koninkrijk.

Via het Brexitloket kunt u informatie vinden over de actuele situatie en kunt u tips en ervaringen van andere ondernemers vinden. Verder vindt u ook de Brexit Impact Scan, waarmee u inzicht krijgt in mogelijke impact van Brexit op uw bedrijf en wat u concreet kunt doen. Tot slot kunt u een Brexit-voucher aanvragen, waarmee u subsidie krijgt voor maatwerkadvies over het omgaan met de gevolgen van Brexit, evenals advies over toegang tot alternatieve markten.

Bron: Rijksoverheid

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.