Drie verdachten aangehouden voor straatroof met boksbeugel Landsmeer

15 januari 2020, 10:19 uur

De drie jonge verdachten van een gewelddadige straatroof in Landsmeer afgelopen zomer, zijn aangehouden.

Op 6 januari werden al twee van de drie verdachten aangehouden door de politie. Dit waren twee jonge mannen van 20 en 21 jaar uit Landsmeer. Afgelopen maandag is een derde man aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Wijchen.

De eerste twee verdachten zijn al voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat ze naar huis mochten, maar wel verdacht blijven. De verdachte uit Wijchen wordt vandaag voorgeleid.

Boksbeugel

Afgelopen zomer werd een 60-jarige man uit Almere slachtoffer van een straatroof in Landsmeer. De man zat op 8 juni 2019 in zijn auto aan de Zonnedauwstraat toen hij twee jongens de straat over zag steken. Een van hen trok plotseling het portier van de auto open en schreeuwde dat ze de telefoon en geld van het slachtoffer wilden.

De man kreeg een klap met een boksbeugel en zijn mobiel werd uit zijn handen getrokken. Een derde verdachte stapte bij de passagierskant de auto in. De Almeerder schreeuwde om hulp naar een voorbijrijdende auto, waarop de drie verdachten vluchtten.

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.