Drie Purmerenders aangehouden voor afpersing via datingsite

05 augustus 2020, 19:03 uur

De politie heeft vanochtend twee mannen van 20 en 21 jaar en een vrouw van 20 jaar uit Purmerend aangehouden in een onderzoek naar diefstal met geweld en afpersing.

Een man uit Venlo kwam via een datingsite in contact met de 20-jarige Purmerendse. Toen hij op 14 juni jl. een afspraakje met haar had werd hij door de twee mannen bedreigd en mishandeld. Tevens moest hij zijn bankpassen en pincodes afstaan. Het slachtoffer hield meerdere botbreuken over aan dit incident.

Onderzoek en aanhoudingen

Rechercheonderzoek leidde naar de drie verdachten en de politie sluit niet uit dat zij meerdere slachtoffers hebben afgeperst en bedreigd. Vermoedelijk is dit drietal ook verantwoordelijk voor een zaak in Amsterdam, waar een man uit Friesland op vrijdag 26 mei op soortgelijke wijze werd bedreigd en afgeperst.

Aanstaande vrijdag zullen de verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan wordt besloten of zij langer vast blijven zitten. De verdachten zitten momenteel in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaten. Op dit moment worden er dan ook geen verdere inhoudelijke mededelingen gedaan.

Het onderzoek wordt voortgezet, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.