Dorpsraad Middelie zoekt nieuwe drager(s) voor de Kikkerspeld

07 april 2021, 06:09 uur

Het is dit jaar veertig jaar geleden dat in Middelie de eerste Kikkerspeld werd uitgereikt. De speld wordt jaarlijks uitgereikt aan een (oud) Middeliƫr die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap.

Op het allereerste wapenschild van het dorp stonden kikkers afgebeeld. Echte MiddeliĆ«rs worden daarom ook wel ‘kikkers’ genoemd. Zodoende dat de zilveren erespeld ooit de naam kikkerspeld kreeg. Tijdens de eerste uitreiking in 1981 kregen vier inwoners het ‘kikkertje’. Sinds 2005 ging het speldje steeds naar een persoon. Ook werd er in de afgelopen veertig jaar weleens een jaartje overgeslagen. Zo is de Kikkerspeld bijvoorbeeld zowel in 2019 als in 2020 niet uitgereikt.

De betrekkelijk nieuwe Dorpsraad van Middelie, vindt het na twee haar tijd dat de uitreiking weer plaats kan vinden en roept dan ook op om mensen aan te dragen. Wilt u iemand voordragen voor de Kikkerspeld? Vul dan het formulier in op de website van de Dorpsraad Middelie. Er is geen sluitingstermijn, inwoners kunnen doorlopend personen voordragen.

Kikkerspeld / ©Foto Femke Haitsma Muller

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.