Dorpsraad Middelie gered van de ondergang

25 september 2020, 10:24 uur
Namens Dorpsraad Middelie nam Femke Haitsma Mulier in februari het wapenschild in ontvangst / Foto: Facebook Dopsraad Middelie

Het scheelde maar weinig of de Dorpsraad Middelie was gesneuveld voordat het vijftigjarig bestaan kon worden gevierd. Op het luiden van de noodklok volgde in februari echter een ruime instroom van vers bloed. Het platform, dat afgelopen maandag officieel een halve eeuw bestond, is weer springlevend. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Toen de Dorpsraad in 1970 werd opgericht stonden mensen in de rij om zich kandidaat te stellen voor het bestuur. De betrokkenheid vanuit het dorp bleek ook groot, want maar liefst 400 inwoners vulden destijds een stembiljet in voor hun favoriete kandidaat.

Anno 2019 leek het erop dat het 50-jarig bestaan niet gehaald zou worden. Men had moeite een voltallig bestuur te vinden en luidde de noodklok. Gelukkig stonden er mensen op om de de dorpsraad van de ondergang te redden.

Het nu voltallige bestuur bestaande uit Femke Haitsma Mulier (voorzitter), Lex Ransijn (penningmeester), Thiemo van Rossum (secretaris), Jeffrey Rijpkema (bestuurslid), Nina Steenmeijer (bestuurslid), Marjan Houtman (bestuurslid), Lucas Vroom (website & social media) heeft er zin in. Speerpunten zijn voorlopig o.a. de verkeersveiligheid, vaker schouwen en het versterken van het verenigingsleven.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.