Nicolaas S. beschuldigd van computervredebreuk

07 november 2019, 09:54 uur

Nicolaas S. uit Volendam moest deze week voorkomen bij de rechtbank in Alkmaar, omdat hij ervan verdacht wordt illegaal toegang te hebben verkregen tot het e-mailadres van de directeur van Lichtservice Nederland en er documenten uit heeft gekopieerd. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

De verdachte heeft tijdens de behandeling van de zaak toegegeven uit boosheid wel een aantal keer door de mails te hebben gekeken, maar volgens hem is dat niet vreemd. Hij was directeur van het bedrijf ‘Succes’ en werkte in die hoedanigheid jarenlang nauw samen met Lichtservice Nederland.

In 2017 ontstond er een zakelijk geschil tussen de twee bedrijven en werd de samenwerking beëindigd. Toen het bedrijf van S. een kortgeding wilde starten bleek diens advocaat te beschikken over een factuur en bankgegevens van Lichtservice die hij niet in handen mocht hebben. S. zou deze gegevens met een wachtwoord dat ooit naar een voormalig werkgever was gestuurd te hebben ontvreemd. Het kortgeding werd vervolgens ingetrokken.

Hoewel de officier van Justitie S. niet schuldig acht aan bedrijfsspionage luidde het oordeel wel dat er sprake is van computervredebreuk. Daarom is een taakstraf van 80 uur en 10 dagen voorwaardelijke celstraf geëist. De uitspraak is op 18 november a.s.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.