Dijklander Ziekenhuis deelt uit: Groente en fruit van lokale telers

14 oktober 2021, 16:00 uur

Vandaag, op Nationale Groente- en Fruitdag, deelt het Dijklander Ziekenhuis op haar vier locaties kleurrijke groente en fruit uit aan patiënten, bezoekers en medewerkers. Ze doet dit in samenwerking met lokale telers. Verrassende groenten en fruit van ‘om de hoek’ en zogenaamde buitenbeentjes: peren zonder steeltje of te kleine appels van teler Jacob-Gerrit van der Aarde uit Venhuizen. Niets mis mee en juist boordevol smaak en vitaminen. De kiwibessen van teler Laurens Vlaar uit Benningbroek vielen erg in de smaak.

Voor patiënten en bezoekers staat in de centrale hal van de ziekenhuizen een marktkraam waar gezonde, kleurrijke snacks worden uitgedeeld door vrijwilligers. Collega’s krijgen iets lekkers aangereikt in het personeelsrestaurant. Zo snacken we met groente en fruit onze middagdip eruit met de ‘Ga voor kleur Break’! Dat is niet alleen gezond en duurzaam, maar vooral heel erg lekker.

Dijklander Voedingsvisie

Het Dijklander Ziekenhuis biedt goede voeding aan patiënten, bezoekers én medewerkers. Zij is aangesloten bij de Voorhoede Ziekenhuizen van Goede Zorg Proef Je en zetten in op een compleet gezond voedingsaanbod. Gezond eten helpt bij het voorkomen van ziekte, maar draagt ook bij aan het herstel. Door samen te werken met experts op het gebied van gezondheid en voeding is het voedingsaanbod ongekend goed en smaakvol.

Kraampje Nationale Groente en Fruitdag Purmerend met gastvrouw / Foto: Aangeleverd

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.