FC Volendam heeft in een besloten oefenwedstrijd met 5-3 gewonnen van Jong FC Utrecht. Keeper Mitchel Michaelis en middenvelder Boy Deul maakten hun eerste speelminuten na langdurig blessureleed.

Vanaf het eerste fluitsignaal was FC Volendam duidelijk erg veel op de helft van de tegenstander te vinden. Rond de vijftiende minuut pakte de thuisploeg dan ook de voorsprong via Youssef Blel. Hierna werd de voorsprong al snel verdubbeld door een eigen doelpunt van Mark Pabai. Niet veel later maakt Boy Deul de 3-0. Hij lijkt in eerste instantie de bal kwijt, maar hij weet hem weer terug te veroveren en schiet raak.

De rentree van Michaelis is minder florissant. Hij laat kort voor rust de inzet van El Azrak van Jong FC Utrecht los, waarna de 3-1 op het scorebord terechtkomt.

Na de thee heeft FC Volendam duidelijk minder overmacht. Door een benutte strafschop van Jeredy Hilterman komt Jong FC Utrecht terug op 3-2. Via Nick Runderkamp en Dyllandro Planka komt FC Volendam op 5-2. Laat in de wedstrijd weet Jong FC Utrecht nog wel iets terug te doen. Mehdi Lahaire tekent voor de eindstand van 5-3.

Bron: NH Nieuws