Denk en praat mee over de energietransitie in Edam-Volendam

Alle gemeenten binnen Nederland werken momenteel aan een routekaart op weg naar een duurzame en aardgasvrije samenleving in 2050. Ook gemeente Edam-Volendam is zich een beeld aan het vormen van de energietransitie en wilt u hier graag bij betrekken.

Momenteel wordt onderzoek gedaan naar reële alternatieven voor aardgas en de potentiële inzetbaarheid van nieuwe technieken binnen onze gemeente. Middels het opstellen van een TransitieVisieWarmte (TVW) wordt per wijk een voorkeursrichting vastgesteld voor een alternatieve verwarmingsvoorziening, anders dan aardgas. Voor ‘kansrijke startwijken’ dient een concreet uitvoeringsplan te worden opgesteld gericht op een aardgasvrijstelling voor 2030.

Gemeenten hebben een belangrijke rol in de energietransitie, maar kunnen deze opgave niet alleen vervullen. In het TVW-traject wordt nadrukkelijk samengewerkt met netbeheerders en woningcorporaties om warmtevraag en -aanbod aan elkaar te koppelen. Binnen de gemeente zijn verschillende afdelingen bij het onderzoek betrokken om kennis over openbare ruimte, kabels en leidingen, wonen en communicatie te delen. Ook uw mening is van belang.

De gemeente nodigt u dan ook graag uit om in gesprek te gaan over uw ideeën met betrekking tot de energietransitie. Op deze avond zijn diverse professionals aanwezig waar u uw vragen kunt stellen of informatie kunt inwinnen wat deze plannen betekenen voor uw wijk of woning. Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning? Moet ik nog een nieuwe cv-ketel aanschaffen? Wanneer is mijn wijk aan de beurt? Laat u informeren en denk mee. De energietransitie is immers al begonnen!

U bent van harte welkom op donderdag 27 februari 2020, van 18.00 tot 20.00 uur, aan de Schepenmakersdijk 16 te Edam.

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.