Edam – Een onverwachte ontmoeting met het onbekende: dat is Uitgelicht! Met Uitgelicht! wil Bibliotheek Waterland bijzondere kunstboeken onder de aandacht brengen door ze op een speciale manier te presenteren.

De zes bijzondere kunstboeken van het project Uitgelicht! zijn verder op tournee langs de vestigingen van Bibliotheek Waterland. Elk boek uit de serie heeft tot 30 december een vaste plek gekregen waar bezoekers op hun gemak kunnen bladeren in boeken over o.a. beeldend kunstenaar David Hockney, fotograaf Helmut Newton, architect Kuma of kunstfotografie met als onderwerp Japan of het Amazonegebied. De kijker kan zich helemaal onderdompelen in het onderwerp. Met deze kunstboeken wil de Bibliotheek een plek bieden waar je fantasie geprikkeld wordt en verwondering oproept en zo veel meer is dan een plek waar je alleen boeken kunt lenen.

Begin januari 2023 krijgt ieder boek weer een nieuwe plek in een andere vestiging. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om alle kunstboeken te bekijken. Bij ieder boek hoort ook een speciale boekenlegger die gratis mee te nemen is.

Uitgelicht! Kunstboeken t/m 30 december te bekijken tijdens openingsuren van de vestigingen van Bibliotheek Waterland.

  • David Hockney, Bibliotheek Edam, Dijkgraaf Poschlaan 8
  • Amazonia, Bibliotheek Beemster, Tobias de Coenestraat 4
  • Architect Kuma, Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40
  • Japan, Bibliotheek Landsmeer, Calkoenstraat 27
  • Helmut Newton, Bibliotheek Volendam, Foksiastraat 10

Kijk ook op www.bibliotheekwaterland.nl

Voor jong en oud zijn de kunstboeken een kijkje waard / ©Han Giskes