Corona-afdeling in Jaap van Praaghuis te Purmerend

27 maart 2020, 09:00 uur

Zorginstellingen en de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland hebben drie verpleeglocaties aangewezen voor het verplegen van coronapatiënten. Een daarvan is de Meeuwenvleugel van zorgcentrum Jaap van Praaghuis in Purmerend. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Tevens wordt de GRZPLUS-afdeling voor revalidatiezorg aan ouderen in het Dijklander Ziekenhuis vrijgemaakt voor de opname van coronapatiënten. De derde verpleeglocatie voor coronapatiënten is revalidatiecentrum Recura dat vastzit aan het Zaans Medisch Centrum en is opgezet door zorgorganisatie Evean.

In de Meeuwenvleugel van het Jaap van Praaghuis staan 38 bedden. Om te voorkomen dat bewoners in contact kunnen komen met de zieken, zijn er diverse maatregelen getroffen. Zo komen cornapatiënten binnen via een aparte ingang en de lift in de Meeuwenvleugel is alleen in gebruik voor de corona-afdeling. Tevens zijn de deuren van de afdeling afgesloten met cijfersloten, zodat coronapatiënten de afdeling niet kunnen verlaten en bewoners van het Jaap van Praaghuis niet de afdeling op kunnen lopen. Uiteraard worden alle hygiënemaatregelen in acht genomen en draagt verpleging beschermende kleding.

In de Meeuwenvleugel van het Jaap van Praaghuis zullen voornamelijk ouderen coronapatiënten uit geheel Zaanstreek-Waterland worden verpleegd.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.