Controle op hondenbezit

29 oktober 2020, 05:00 uur

De gemeente Edam-Volendam heft belasting voor het houden van één of meerdere honden. Als u een hond aanschaft of verzorgt moet u hiervan aangifte doen. Ieder jaar komen controleurs langs om erop toe te zien dat hondenbezitters hun hond hebben aangemeld. Ook dit jaar komen zij weer langs.

Wanneer controle op hondenbezit

In de week van 9 november start de gemeente met de controle op hondenbezit. De controleurs komen in de avond. Dan zijn de meeste mensen thuis. Als er niemand thuis is, komen ze later nog een keer langs. De controleurs bellen aan en vragen of u een of meerdere honden in uw bezit heeft. Ze blijven natuurlijk op 1,5 meter afstand en komen niet in uw huis.

Legitimatiebewijs van gemeente Edam-Volendam

De controleurs hebben een legitimatiebewijs mee van de gemeente Edam-Volendam. Daar kunt u gerust naar vragen. Ook de politie is op de hoogte van de controle hondenbelasting.

Waarom jaarlijkse controle

De gemeente houdt jaarlijks controle op hondenbezit. Naast de extra opbrengst is ook het gelijkheidsbeginsel een argument voor de controle. Dat wil zeggen: iedereen die een hond heeft moet ervoor betalen. De opbrengst voegen wij toe aan de algemene inkomsten van de gemeente. Een deel hiervan wordt gebruikt om de voorzieningen voor honden te betalen.

Nog geen aangifte gedaan?

Heeft u een of meerdere honden en heeft u nog geen aangifte gedaan? Dan kunt u digitaal aangifte doen via de pagina hondenbelasting. Ook kunt u telefonisch een aangiftebiljet aanvragen via (0299) 398 398.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.