Na een zinderende wedstrijd heeft FC Volendam gewonnen van Jong PSV. De ploeg van Wim Jonk kwam op voorsprong, gaf die weg en draaide de wedstrijd alsnog om: 4-2.

Na de winst op de koploper Cambuur vorige week (1-2) was het zaak voor de Volendammers om ook te presteren tegen het veel lager geklasseerde Jong PSV, de nummer zeventien van de eerste divisie. De palingboeren kwamen in ieder geval goed uit de startblokken. Nadat PSV’er Mathias Kjølø eerst hard op de lat had geschoten, was het aan de andere kant de beurt aan Francesco Antonucci om uit te halen. De Belg deed dat goed en scoorde daarmee voor de vijfde wedstrijd op rij.

Na een half uur spelen kreeg Het Nieuwe Oranje een cadeautje; Maxime Soulas maakte een overtreding op Martijn Kaars en kreeg daarvoor de rode kaart gepresenteerd, waardoor de Eindhovenaren met een man minder verder moesten. De vrije trap die erop volgde werd gemist.

Jong PSV keert de wedstrijd om

De Volendammers dachten wellicht al aan de rust, maar die haalden ze niet met een voorsprong. Jong PSV-middenvelder Richard Ledezma krulde de bal van buiten de zestien prachtig in de kruising achter Nordin Bakker en zorgde voor een ruststand van 1-1.

Ledezma zou uitgroeien tot een echte lastpak voor de verdediging van FC Volendam, want ook na rust scoorde hij. De 19-jarige Amerikaan van Mexicaanse afkomst profiteerde optimaal van communicatieproblemen in de verdediging. Hij stiftte zijn ploeg op voorsprong.

De toeschouwers kregen geen moment rust en na 65 minuten zorgde Gijs Smal voor de gelijkmaker met een mooie schuiver: 2-2. Het was het signaal voor Wim Jonk om nogmaals aanvallend te wisselen: alles of niets.

FC Volendam wint toch

Lang was het nagelbijten voor het Volendamse publiek, maar het offensieve spel betaalde zich uiteindelijk wel uit. Vier minuten voor tijd ramde Nick Doodeman met zijn rechtervoet prachtig diagonaal in de kruising en liet de fans uitzinnig juichen. Het was niet het laatste doelpunt van de avond, Martijn Kaars deed ook een duit in het zakje: 4-2.

FC Volendam doet daarmee uitstekende zaken en staat nu op de vierde plek met 43 punten, twee punten achter koploper Cambuur. Jong Ajax heeft nog een wedstrijd te spelen en kan uitlopen tot 46 punten. In de laatste elf wedstrijden won de ploeg van Jonk liefst tien keer en speelde slechts één keer gelijk.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga (J. Vlak/57), M. Tol (El Kadiri/70), Eerdhuijzen (Deul/46), Smal; Antonucci, A. Plat, Visser; Doodeman, Kaars, Murkin.

Opstelling Jong PSV: Roulaux; Daverveld, Soulas, De Haas, Gloster; Schoonbrood (Wallenburg/81), Ledezma (Theunissen/71), Gomes; Kjølø, Ćatić (Sambo/38), Ngonge.

Bron: NH Nieuws