Clubcoryfee Johan Steur keert terug bij FC Volendam. De rasechte Volendammer – die in maart zijn 62ste verjaardag viert – wordt scout. Diezelfde rol vervulde de oud-voetballer ook al eens tussen 2019 en 2020.

Steur speelde over twee periodes 448 wedstrijden voor FC Volendam, waarin in hij 69 doelpunten maakte. Met dat aantal duldt hij alleen Henny Schilder voor zich. De middenvelder kwam in de perioden 1981-1984 en 1987-1998 uit voor het Volendamse oranje. Na het beëindigen van zijn spelersloopbaan was Steur een seizoen actief als (jeugd)trainer aan De Dijk. Tussen 1999 en 2005 was de Volendammer actief als assistent-trainer. Tussen 2007 en 2019 vervulde hij die rol opnieuw. Steur was daarnaast ook vier keer actief als interim-trainer van de hoofdmacht en hij stond twee jaar aan het roer van Jong FC Volendam.

Oranje hart

Als scout zal Steur zich focussen op mogelijke versterkingen voor FC Volendam. De echte Volendammer is blij om weer aan boord te zijn van de club waar hij thuis is. “Ik ben benaderd om de scouting op te pakken en heb besloten om mijn oranje hart te volgen. Ik ga me met frisse moed inzetten voor FC Volendam en hoop mijn bijdrage te kunnen leveren en spelers met potentie te scouten voor FC Volendam.”

Directeur Frans ten Berge is blij dat Steur de scouting van FC Volendam komt versterken. “Het is mooi dat Johan als clublegende met zijn passie voor onze club ons technisch team gaat versterken. We kijken uit naar een fijne samenwerking.”