Carrière van Volendamse DJ Lady Do in de lift

15 januari 2020, 05:00 uur

Amper twee jaar geleden startte ze met het nemen van dj-les en nu draait ze al op festivals in India en clubs in Spanje. Het dj’en heeft ze dan ook niet van een vreemde; haar vader maakte ooit furore als DJ Pot. Dat het echter zo snel zou gaan met de dj-carrière van de 20-jarige Dominique Pot (DJ Lady Do) had ze zelf vooraf ook niet kunnen bedenken.

Al vrij snel nadat ze gestart was met het nemen van dj-les, werd ze benaderd door de Amsterdamse Club Air. In een interview, dat ze gaf aan het Noordhollands Dagblad, liet ze weten ‘daar toen eigenlijk helemaal nog niet klaar voor te zijn’. In plaats van deze grote kans te laten schieten, zette ze nog een tandje bij met oefenen en dat loonde. Haar optreden viel in de smaak en al snel werd ze gevraagd door andere clubs.

Inmiddels is ze resident dj bij Jimmy Woo en treedt ze ook regelmatig op in o.a. Roemenië, België, Duitsland en Egypte. En ineens was daar de uitnodiging om op tournee te gaan door India. Samen met haar moeder reisde ze af naar het land in het zuiden van Azië en draaide ze op vijf grote festivals. Het publiek omarmde haar en ze heeft met volle teugen genoten.

Ondanks haar succes, is Dominique zich ook bewust van de keerzijde van het vak wat ze met zoveel passie beoefend. Een sociaal leven is haast niet te onderhouden, laat staan een relatie opbouwen. Ook merkt ze dat naast lof over haar succes, jaloezie soms ook om de hoek komt kijken bij mensen. Die keerzijde neemt ze voorlopig echter voor lief, ze geniet vooral van de vlucht die haar carrière momenteel neemt.

Dromen heeft DJ Lady Do dan ook volop. Ze wil op nog meer grote festivals spelen en uiteindelijk ook zelf nummers gaan produceren.

Dominique Pot alias DJ Lady Do / Foto: Facebook

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.