Campagne Edam-Volendam is AAN

14 november 2022, 11:32 uur

Gemeente Edam-Volendam – Wethouder Kees Schilder (verkeer, vervoer en parkeren) heeft vanochtend om 08.00 uur het startsein gegeven voor de campagne ‘Edam-Volendam is AAN’. Dit deed hij door eerste het neon-sign met de tekst ‘Edam-Volendam is AAN’ aan te zetten. Het doel van de neon-signs is om fietsers ook in het donker eraan te herinneren hun fietsverlichting aan te zetten.

Nu het ’s ochtends steeds later licht wordt en ’s avonds eerder donker, is het belangrijk dat iedereen zijn of haar fietsverlichting aanzet. Hoewel een meerderheid van de fietsers correcte fietsverlichting voert, is er nog altijd een groep die dit niet doet. Het gevolg daarvan is dat ieder jaar nog steeds veel ongelukken gebeuren door de slechte zichtbaarheid van fietsers.

‘Ook in onze gemeente besteden we hier nadrukkelijk aandacht aan. We plaatsen de neon-signs goed in het zicht op locaties waar veel fietsers komen. Deze aanpak gaat ongetwijfeld bijdragen aan de veiligheid en zichtbaarheid van de fietsers.’ aldus de wethouder.

Zet je licht AAN

Ga je op pad met de fiets? We geven je drie tips om altijd ‘AAN’ te zijn in het donker:

  • Check voordat je vertrekt of je fietsverlichting werkt
  • Neem extra lampjes mee als back-up
  • Zet je verlichting al aan als het schemert

Zo zorgen we samen voor meer zichtbaarheid en minder ongelukken in het verkeer.

Wethouder Kees Schilder (verkeer, vervoer en parkeren)gaf het startsein voor ‘Edam-Volendam is AAN’ / Foto: ©Gemeente Edam-Volendam

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.