Buurgemeenten lonken naar Edam-Volendam

10 januari 2018, 08:21 uur

Terwijl Edam-Volendam nog maar recent een (geslaagde) fusie achter de rug heeft met de Zeevang, lonken twee buurgemeenten al weer voorzichtig naar Edam-Volendam. De gemeente Landsmeer (Landsmeer, Den Ilp en Purmerland) ziet een bestuurlijke fusie met de gemeente Waterland en Edam-Volendam wel zitten, blijkt uit een concept procesvoorstel op basis van reacties geuit in een raadsvergadering medio november.

Het college van Landsmeer stelt voor om de voorbereiding hiertoe in gang te zetten. In eerste instantie heeft Landsmeer onderzocht om ambtelijk samen te werken met Waterland, Oostzaan en Wormerland. Dit blijkt niet afdoende voor de problemen en wensen van Landsmeer. Een fusie met Waterland en Edam-Volendam brengt dat wel.

De gemeente Landsmeer gaat de komend maanden met bewoners in gesprek over de plannen. In Waterland hebben tot nu toe alleen GroenLinks en de PvdA zich expliciet uitgesproken voor bestuurlijke samenwerking met Edam-Volendam. Diverse andere partijen moeten hun programma’s nog bekend maken.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.