Busvervoer Zaanstreek-Waterland moet wederom in dienstregeling snijden

30 maart 2021, 10:08 uur

Het openbaar vervoer in de regio Zaanstreek-Waterland hangt een ‘zwart scenario’ boven het hoofd. Er moet nog veel meer worden geschrapt in de dienstregelingen van de busmaatschappijen dan tot nu toe al is gebeurd om de tekorten die zijn ontstaan te kunnen opvangen. Dat ‘zwarte scenario’, zo meldt het Noordhollands Dagblad, werd onlangs geschetst in de vergadering van de Regioraad van de Vervoerregio Amsterdam, waar Zaanstreek-Waterland onder valt.

Ook vorig jaar werd er al flink geschrapt in de dienstregelingen van zowel Connexion als EBS. Er werd niet zo zeer getornd aan het aantal lijnen, maar vooral in de frequentie van rijden. Zo reden sommige bussen bijvoorbeeld nog maar acht keer per uur in plaats van tien keer. Ondanks dat is er nu toch een tekort van rond de 147 miljoen euro ontstaan. Omdat tevens niet duidelijk is of de Vervoerregio na 1 oktober nog kan rekenen op Rijksvergoeding, zal er dus wederom bezuinigd moeten worden.

De komende maanden zullen de Vervoerregio en de vervoersmaatschappijen met elkaar in gesprek gaan om te bekijken waar er in de kosten gesneden kan en gaat worden. Zodra daar meer duidelijkheid over is, wordt dit uiteraard door gecommuniceerd naar de media.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.