Burgemeester Bijl mag van de gemeenteraad nog even door

11 februari 2021, 16:10 uur

Don Bijl is opnieuw voorgedragen als burgemeester van Purmerend. Hij zal zijn volledige ambtstermijn niet uit zitten want in 2022 gaat hij met pensioen. Bijl schrijft op Twitter dat hij vereerd is en blij dat hij de fusie tussen de Beemster en Purmerend mag afronden. Don Bijl is nu al 12 jaar burgemeester van Purmerend.

De ambtstermijn van burgemeester Bijl loopt af in juli 2021. Vorig jaar liet hij al weten in te zijn voor een nieuwe termijn. De Purmerendse Raad gunt hem die. Tijdens een speciale raadsvergadering gisteravond maakte de voorzitter van de benoemingscommissie, Jan Peter Dompeling (VVD), de voordracht bekend. De eerste reactie van Bijl: “Het is een grote eer om burgemeester te zijn en te blijven. Het besturen van Purmerend inspireert en die inspiratie is nog lang niet op.”

In een sobere setting, waarbij alleen de fractievoorzitters van de politieke partijen aanwezig waren, hield Bijl zijn toespraak. Hij refereerde daarbij aan de enorme ontwikkeling die Purmerend heeft doorgemaakt. Bijl: “Mensen willen zeggenschap hebben over hun eigen leefomgeving. Dat vraagt deskundige medewerkers, maar vraagt ook iets van de gemeenteraad. “

Fusie afmaken

Bijl heeft al eerder aangegeven het fusieproces tussen Purmerend en Beemster te willen afmaken. Niets staat dat nu in de weg. “Ik stel het zeer op prijs dat die mogelijkheid mij geboden wordt.”

Bron: RTV Purmerend

Burgemeester Don Bijl / ©YouTube RTV Purmerend

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.