Brasa Beemster krijgt weer hotelfunctie

22 december 2021, 06:02 uur

De plannen voor een hotel in Middenbeemster liggen er al ruim vijftien jaar, maar worden nu eindelijk werkelijkheid. De feestzaal op de eerste verdieping van Brasa Beemster maakt plaats voor veertien hotelkamers. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Het bekende heerenhuis aan de Rijperweg was vroeger ook een hotel. Het pand werd gebouwd in 1826 en huisvestte zowel het gemeentehuis als een hotel. Er zijn nog diverse ansichtkaarten bewaard gebleven waaruit blijkt dat in de vroege 20e eeuw het hotel een z.g. Bondshotel was, aangesloten bij de ANWB. Het Heerenhuis herbergt nu al lange tijd een horecagelegenheid.

In 2005 werd het pand gekocht door ondernemer Bas Poel en er waren toen al plannen om het koetshuis achter de horecazaak om te bouwen tot hotel. Mede omdat het plan was dat het hotel drie verdiepingen zou krijgen met naast hotelkamers ook een feestzaal, suite het op veel verzet van omwonenden. Toen in 2008 de crisis begon, werden de hotelplannen in de koelkast gelegd.

Inmiddels zijn de plannen de koelkast alweer een tijdje uit en ligt er een compleet nieuw plan. Samen met Annemieke van Wijnen (uitbater Brasa Beemster) wil Bas Poel de hotelkamers nu inpandig realiseren en niet in het koetshuis. De feestzaal op de eerste verdieping maakt plaats voor het hotel en zal verplaatst worden naar de begane grond. Het moet een boetiekhotel worden voor alle doelgroepen.

De verbouwing is onlangs gestart en gaat naar verwachting een jaar duren. Het restaurant beneden blijft hetzelfde en is tijdens de verbouwing en na de lockdown geopend van vrijdag tot en met zondag. Mocht alles volgens plan verlopen dan kan het hotel begin 2023 open.

Het heerenhuis aan de Rijperweg / ©Google Maps

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.