Op zondag 1 juli 2018 wordt voor de 14de keer de blubberrace van Monnickendam georganiseerd door de weilanden en sloten van de Monnickenmeer en Overleek.

Voor diegenen die niet weten wat een blubberrace is: een ‘hardloopwedstrijd’ door de weilanden, hier en daar onderbroken door een moddersloot waar doorheen gewaad zal moeten worden. De af te leggen afstand zal voor niemand een probleem zijn: nl. ongeveer 3,2 km. Die sloten zullen wat meer problemen (lees: lol) geven. Voor de allersnelsten zijn er ereprijzen te winnen.

Een enkeling zal er ook echt een wedstrijd van maken maar voor de meesten staat de lol voorop; want wat is er nu leuker dan met een stel vrienden, ongegeneerd in 23 moddersloten te springen. Bij alle sloten staan medewerkers van de organisatie gereed om je te helpen, voor het geval je er echt niet meer uit kan komen. Ook voor de toeschouwers is het een waar spektakel. Alles is goed te volgen vanaf het fietspad van de Monnickenmeer naar Overleek.

De start (en de inschrijving) is bij de laatste boerderij aan de rechterkant als u vanaf Monnickendam de Monnickenmeer inrijd. De Monnickenmeer zal op de wedstrijddag worden afgesloten voor autoverkeer; U wordt dan ook verzocht om lopend of met de fiets te komen. De afstand vanaf de Grote Kerk in Monnickendam tot de start is ongeveer 1200 meter.

De organisatie is in handen van Atletiek Vereniging Monnickendam in samenwerking met een groep enthousiaste bewoners uit Overleek en Monnickenmeer.

  • Locatie : Overleek, links van de N247 komende vanuit Amsterdam ter hoogte van Monnickendam
  • Adres : Monnickenmeer
  • Inschrijven : 12.00 – 14.00 uur
  • Start : 14.00 uur
  • Lengte : ca. 3,2 km
  • Prijs : € 5,- inclusief een herinnering
  • Leeftijd: va. 10 jaar

Deelname is op eigen risico, schoeisel is verplicht en honden zijn niet toegestaan. Neem warme, droge kleding mee voor na afloop van de wedstrijd.

E-mail adres contactpersoon: [email protected]
Telefoonnummer contactpersoon: (0299) – 65 43 36