Bilal Ould-Chikh hervindt voetbalgeluk in Volendam en verlengt contract

23 juni 2022, 08:10 uur

Volendam – Bilal Ould-Chikh (24) heeft bij FC Volendam zijn voetbalgeluk hervonden. Beide partijen hebben hun tevredenheid uitgesproken in een nieuw contract. De vleugelflitser is hierdoor tot de zomer van 2025 te bewonderen in het oranje van FC Volendam.

Na een handvol binnen- en buitenlandse avonturen belandde Bilal Ould-Chikh afgelopen winter bij FC Volendam, waar hij toen al enige tijd meetrainde. De transfer betekende een hereniging met zijn jongere broer Walid Ould-Chikh. De creatieve buitenspeler zette zijn ambities om met FC Volendam te promoveren naar de Eredivisie kracht bij; met beide Ould-Chikhs binnen de lijnen stelden de oranjehemden tegen FC Den Bosch de terugkeer op het hoogste niveau veilig. De dribbelaar was in vijftien duels een plaag voor menige back en goed voor drie treffers en twee assists.

“Ik ben hartstikke blij met het vertrouwen van de club en de technische staf”, stelt Ould-Chikh. “Daarnaast heeft de club een duidelijk plan met mij en streven we naar dezelfde doelstellingen.”

‘Juiste omgeving’

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de verlengde samenwerking. “Bilal is nog maar een half jaartje bij ons, maar hij heeft al aardig zijn stempel weten te drukken. Toen hij tekende heb ik gezegd dat wij denken dat FC Volendam de juiste omgeving is voor Bilal om weer terug te klimmen. Die conclusie is wel juist gebleken. Bilal heeft samen met zijn broertje Walid meegeschreven aan een prachtig hoofdstuk in de clubhistorie. Zijn talent blijkt niet verdwenen en komt weer volop tot bloei aan de Dijk.”

“Nu staan we met elkaar voor de volgende uitdaging”, vervolgt de td. “Wij zijn overtuigd dat Bilal ook in de Eredivisie de acties en dreiging kan brengen die hem zo typeren. En hij kan nu nog een stap zetten als hij nog meer zijn flank gaat domineren, ook bij balbezit tegenstander, en zijn rendement weet te verhogen. Dat vertrouwen is er duidelijk en is wederzijds, dus we kijken uit naar het vervolg.”

(Bron: FC Volendam)

Bilal Ould-Chikh / ©FC Volendam

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.