Omwonenden van het Oudelandsdijkje in Purmerend waar een woonvoorziening voor Purmerenders met complexe problemen moet verrijzen, zijn massaal tegen dat plan, schrijft het NoordHollands dagblad. Tijdens een informatiebijeenkomst liepen de gemoederen dan ook regelmatig hoog op.

Zo’n 300 omwonenden maakten gisteravond hun opwachting bij de bijeenkomst in de P3. De uitleg van onder meer wethouder Thijs Kroese, politieman Rolf Heek en iemand van het Leger des Heils die ervaring heeft met de opvang van mensen met complexe problemen, leverde alleen maar meer vragen op bij de aanwezigen en antwoorden bleven veelal uit.

Vragen als ‘hoe lang het Oudelandsdijkje al in beeld is als mogelijke opvanglocatie voor o.a. chronisch verslaafden en mensen met psychiatrische problemen en/of crimineel gedrag’ en vragen over de doelgroep die de gemeente voor ogen heeft zijn onbeantwoord op een stapel beland. Iets waar veel bewoners in de zaal met hun pet niet bij kunnen. Het waren volgens hen vrij simpele vragen, waar al een antwoord op gegeven had moeten kunnen worden.

Lees ook: Purmerenders in opstand tegen locatie ‘De Woonplek’