Bewoners aanleunwoningen De Meermin bang dat faciliteiten verdwijnen

16 september 2020, 10:59 uur

Waar moet ik straks mijn kopje koffie drinken? En raak ik mijn vaste bingomiddag kwijt? Bewoners van de 53 aanleunwoningen van zorgcentrum De Meermin in Edam vragen zich dit af. Zij vrezen dat ze straks geen welzijnsfaciliteiten meer tot hun beschikking hebben als het gebouw vanaf volgend jaar juli leeg staat. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Het Edamse zorgcentrum aan de Paulus Pietersstraat werd in 1970 gebouwd en is sterk verouderd. In juli maakte De Zorgcirkel daarom bekend dat de bewoners moeten verhuizen. De aanleunwoningen verkeren echter nog in goede staat en kunnen bewoond blijven. Er moet dan wel naar een alternatief gezocht worden voor de huurders om gebruik te kunnen maken van soortgelijke dienstverlening en ondersteuning als nu vanuit de Meermin. Vorige week bleek tijdens een informatiebijeenkomst echter niet duidelijk dat dit alternatief er ook komt.

Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat het overgrote deel van de bewoners van het zorgcentrum verhuizen naar het nieuwe complex aan de Friese Vlaak in Volendam. Voor bewoners van de aanleunwoningen vallen na die verhuizing alle voorzieningen weg. Een plan van aanpak hoe dit straks te regelen werd niet gepresenteerd.

Vanuit De Zorgcirkel heeft men laten weten het te betreuren dat het beeld is ontstaan dat de bewoners van de aanleunwoningen straks aan hun lot worden overgelaten. De komende tijd zal worden bekeken welke alternatieven er kunnen worden aangedragen. Aan de zorg veranderd sowieso niets. Deze blijft door heet Edam door hetzelfde team geleverd worden.

Zodra er meer bekend is over alternatieven voor bewoners van de aanleunwoningen, wil De Zorgcirkel weer een een bijeenkomst organiseren.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.