Bejaarde slachtoffer van babbeltruc

12 mei 2017, 20:30 uur

Een man is donderdag in de Nieuwstraat te Purmerend slachtoffer geworden van een babbeltruc. De 90-jarige werd rond 15:00 uur, tijdens het pinnen, aangesproken door een vrouw met kind.

De man had ‘vijf euro laten vallen’. Hij pakte het op, bedankte de vrouw en liep naar zijn auto. Daar werd de man opnieuw aangesproken door dezelfde vrouw, maar er was nu ook een man bij komen staan.

‘De vijf euro was toch van de vrouw’ en daarom wilde zij het graag terug. De man pakte zijn portemonnee en gaf de vrouw het geld terug. Vermoedelijk werd toen zijn pinpas gestolen.

Toen het slachtoffer bij de bank zijn pinpas wilde laten blokkeren, bleek er al ruim duizend euro van zijn rekening gepind. Het slachtoffer heeft de politie gebeld en aangifte gedaan.

Van de manlijke verdachte is het volgende signalement bekend: rond de 50 jaar, 1.85 lang, kort blond haar en hij had een breed / stevig postuur. De vrouw was ook ongeveer 50 jaar oud. Was gezet, had een bol gezicht, 1.75 lang en had zwart haar. Ze sprak slecht Nederlands met een buitenlands accent.

Het kind (een jongen of een meisje) was rond de acht jaar oud. Mensen met informatie over de vrouw en man met kind kunnen bellen met 0900-8844.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.