HV KRAS/Volendam dames beachhandbalteam heeft voor het eerst in de geschiedenis het prestigieuze internationale Camelot Beachhandbal Toernooi gewonnen. Voor de tweede keer versloegen ze in het toernooi regerend landskampioen Westsite Amsterdam. Volendam kon dan ook met trots de felbegeerde prijs in de lucht tillen!

De dertiende editie van het Camelot Beach Toernooi vond plaats van donderdag 23 mei tot en met zondag 26 mei in Tilburg. Teams van over de hele wereld namen deel aan dit prestigieuze evenement. Het toernooi bood niet alleen plezier, maar ook felbegeerde punten voor de EBT Finals, het Europees Kampioenschap voor clubteams. Voor de dertiende keer maakte het toernooi deel uit van de European Beach Tour en de Nederlandse Beach Handball Tour.

Het HV KRAS/Volendam Beachhandbal Dames team, dat samengesteld is uit een trouwe groep dames van zowel binnen Nederland als daarbuiten, heeft een opmerkelijke reis doorgemaakt. Onder leiding van medeoprichter Christine Mansour, die zelf de Amerikaanse nationaliteit heeft, hebben de dames van HV KRAS/Volendam laten zien dat hun diversiteit geen belemmering vormt voor succes. Hun prestaties op het strand zijn indrukwekkend, en als vereniging leven we met gepaste trots mee met onze dames.

Het Camelot Beach Toernooi, georganiseerd door Handball Tilburg, is het grootste en bekendste kwalificatietoernooi voor clubteams in Europa. Het trekt jaarlijks de beste beachhandbalteams aan en biedt een platform voor spannende wedstrijden en sportieve excellentie. Het toernooi omvat zowel een senioren- als een jeugdtoernooi en werd gehouden in het Spoorpark in het centrum van Tilburg.

Met deze overwinning zet het HV KRAS/Volendam Dames team een grote stap richting een plaats op het EK. Hun uitstekende prestaties tijdens het Camelot Beach Toernooi hebben hen waardevolle punten opgeleverd, waarmee hun kansen op deelname aan de EBT Finals aanzienlijk zijn vergroot.