Regio – Komende zondag 8 mei reist iedereen de hele dag gratis met de bussen van EBS. Een mooie aanleiding om de auto een dagje te laten staan. Goed voor het milieu én de portemonnee. Vandaar de ‘autoloze zondag’ bij EBS.

Waarom deze autoloze zondag?

Op 11 december 2021 bestond EBS 10 jaar. In het kader van dit jubileum organiseert het openbaarvervoerbedrijf daarom in 2022 een aantal publieksvriendelijke acties. Wilko Mol, CEO van EBS: “Door Corona zijn veel mensen anders gaan reizen. Zo zijn er veel tweedehands auto’s gekocht. Dat betekent extra uitstoot van CO2 en fijnstof. Bovendien zijn de hoge brandstofprijzen een aanslag op de portemonnee. Wij nodigen mensen met de autoloze zondag uit het OV te herontdekken. Een dagje gratis reizen met het OV is voor veel mensen natuurlijk sowieso mooi meegenomen.”

Mol hoopt dat veel reizigers zullen profiteren van deze traktatie. “Ik roep mensen echt op om van dit cadeautje gebruik te maken en een dagje zonder auto op stap te gaan. Maak van deze dag een autoloze zondag!”

Gratis reizen voor iedereen

De ‘autoloze zondag-actie’ geldt op zondag 8 mei in alle bussen van EBS, in alle regio’s waar EBS het busvervoer verzorgt: Haaglanden, Voorne-Putten & Rozenburg en Waterland. Reizigers hoeven op 8 mei de hele dag niet in en uit te checken, een kaartje te kopen, of een vervoerbewijs te laten zien. Iedereen kan instappen en gratis op reis.

Meer informatie: ebs-ov.nl/autolozezondag