Anna Frederiks stopt als beheerder van de Breek

23 maart 2022, 11:19 uur

Etersheim – Anna Frederiks en haar toenmalige partner zouden De Breek maar zeven jaar runnen en dan op reis gaan. Het lot besliste echter anders en na zeventien jaar zwaait Anna er nog steeds de scepter, waarvan inmiddels tien jaar alleen. Maar niet voor lang meer, want ze is toe aan een nieuwe uitdaging en geeft het stokje graag over aan iemand anders.

In 2003 woonden Anna en haar toenmalige partner op een klein monumentaal zeilscheepje in Hoorn als ze vernemen van de molen in Etersheim. De molen is net gerestaureerd en de molenstichting zoekt beheerders en tevens uitbaters voor het molenerf. Na een sollicitatieperiode van maar liefst veertien maanden krijgen ze eindelijk het verlossende woord dat de keuze op hen was gevallen. Ze noemen hun toekomstige onderkomen en project De Breek, een naam die de Etersheimerbraak kreeg na een dijkdoorbraak.

Op 1 april 2005 kregen ze de sleutel en een maand later ontvingen zij hun eerste bezoekers. Nog een week later werd het eerste kinderfestival georganiseerd. Er zouden nog vele festivals en andere activiteiten in de loop der jaren volgen.

Het was de bedoeling om na zeven jaar te stoppen en samen de wereld rond te gaan zeilen, maar het lot besloot anders. Anna en haar partner gingen (als vrienden) uit elkaar en Anna besloot op de Breek te blijven. Maar na zeventien jaar vind ook zij dat het tijd is voor iets anders. Wat, waar en hoe weet ze nog niet, maar het is tijd voor iets nieuws.

De grond en de gebouwen van de Breek worden gehuurd van de molenstichting, maar het bedrijf en de inventaris staan inmiddels te koop. Het is nu afwachten tot er een koper en waardige opvolger gevonden is.

Anna Frederiks / ©Facebook

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.