Het was gisteren een kansloze middag in Hoorn voor EVC. Al na 8 minuten moesten de Edammers tegen een 2-0 achterstand aankijken en gaandeweg wist Always Forward de wedstrijd nog verder in het slot te gooien.

Na de 2-0 wist EVC zich een beetje te herpakken en kreeg het via Ronald Schut een goede kans op de aansluitingstreffer. Helaas werd zijn inzet gered door de doelman. De tweede helft was amper begonnen of de geroutineerde spits van Always Forward kopte de bal schitterend in de kruising buiten bereik van doelman Roy Bakker. Het valt te prijzen dat EVC de kop daarna niet geheel liet hangen en toch bleef knokken, zelfs nadat ook nog de 4-0 viel.

In de laatste fase van de wedstrijd kreeg EVC door deze vechtlust nog een paar goede kansen. Het was uiteindelijk Jeffrey Karstens die de 4-1 op het scorebord zette.

Volgende week is EVC vrij, daarna wacht de thuiswedstrijd tegen Jong Holland.

Opstelling EVC: Roy Bakker, Vincent Wissels, Niek van Diepen, Rafael Smit (Bart Rijnierse), Nourdin Rezzak, Jeffrey Karstens, Daniël Kemper (Mark Uijlenhoed), Ronald Schut (a), Quino Idsinga (Oussama Chemlali), Jeffrey Schilder, Brian Rossenaar.