Alle boten moeten weg uit de Neshaven bij Marken

23 februari 2021, 05:50 uur

Eigenaren van bootjes in de Neshaven, bij het begin van de dijk naar Marken, moeten hun vaartuig zo snel mogelijk verwijderen. Doen ze dat niet, dan dreigt een dwangsom en worden ze weggehaald door Rijkswaterstaat op kosten van de eigenaren. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Rijkswaterstaat is eigenaar van het haventje en wil er werkzaamheden verrichten. Hierbij wordt o.a. de steiger verwijderd en daarom moeten de boten verdwijnen. Sowieso is de Neshaven van oorsprong een vluchthaven, wat inhoudt dat boten in nood of met pech er tijdelijk kunnen aanmeren. Tijdelijk houdt in dit geval maximaal drie dagen in, maar gebleken is dat boten er vaak veel langer aangemeerd liggen.

Alle eigenaren van de boten die nu nog in de Neshaven liggen zijn als het goed is op de hoogte gesteld van de geplande werkzaamheden. Zij hebben tot 1 maart a.s. de tijd om hun boot weg te halen. Na 1 maart zal er een dwangsom worden opgelegd aan een ieder die zijn boot er nog heeft liggen en kan Rijkswaterstaat overgaan tot het verwijderen op kosten van de eigenaar.

Neshaven bij Marken / ©Google Maps

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.