Agenten schuldig bevonden aan ongeluk Volendamse wielrenner

19 mei 2022, 14:36 uur

Katwoude – Twee jaar geleden raakte een Vollendammer op 20 juni zwaargewond toen hij met zijn racefiets frontaal op een politiebusje botste. Het busje stond midden op het fietspad langs de N247 geparkeerd, omdat agenten daar een snelheidscontrole uitvoerde.

Lange tijd bleef onduidelijk wie nu de (hoofd)schuldige was in deze zaak. Het slachtoffer, door het ongeluk rolstoelafhankelijk geraakt, herinnert zich niets meer van het ongeluk. De twee betrokken agenten handelden volgens de richtlijnen van de politie en vonden dat de wielrenner zelf ook beter had moeten uitkijken. Inmiddels worden er wel op een andere manier snelheidscontroles uitgevoerd op de weg waar het ongeluk destijds plaatsvond.

Een rechter gaf onlangs duidelijkheid in de kwestie wiens schuld het ongeluk was. De twee agenten die destijds de snelheidscontrole uitvoerden werden schuldig bevonden. De rechtbank oordeelde dat de totale blokkade van het fietspad door het politiebusje niet nodig was geweest en (brom)fietsers in gevaar brachten. Ondanks dat de agenten schuldig werden bevonden, kregen zij geen straf opgelegd.

© Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2022 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.