36 “Plekken van Plezier” opengesteld tijdens de Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 14 en zondag 15 september worden in onze gemeente tussen 11.00 en 16.30 uur 36 monumenten en andere bijzondere gebouwen opengesteld voor het publiek. Dit is een recordaantal omdat voor het eerst sinds een aantal jaren de Open Monumentendagen (OMD) niet gelijk vallen met de Volendammer kermis. In Volendam is nu onder andere een interessante rondwandeling uitgezet.

Het thema van de OMD 2019 is “Plekken van Plezier”. Daarom is een aantal monumenten die goed bij dit thema passen dit jaar voor het eerst geopend, zoals een proeflokaal en een poppentheater. Zowel in de kerk van Beets als in de Stolphoevekerk van Volendam zijn exposities te zien, verzorgd door het Waterlandsarchief, die het plaatselijk plezier en vertier goed in beeld brengen. Echte aanraders dus!

De opening van de Open Monumentendagen vindt plaats op zaterdag 14 september om 10.00 uur in de “Captains room ” in Hotel Spaander te Volendam. De opening wordt verricht door de wethouder van Cultuur, Vincent Tuijp, en hij zal stilstaan bij het thema van dit jaar: “Plekken van Plezier”. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Actuele informatie, ook over de openingsdagen en – tijden (die kunnen verschillen!) kunt u steeds vinden op www.openmonumentendag.nl

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.