25.000ste reiziger voor buurtbus Waterland

10 juni 2021, 09:55 uur

Buurtbusvereniging Waterland heeft de 25.000ste reiziger mogen verwelkomen in lijn 419. Voorzitter van buurtbus Waterland Lou Bommer is blij met deze mijlpaal: “Het is geweldig dat we al zoveel mensen hebben kunnen vervoeren met de Buurtbus. Onze vrijwillige chauffeurs spannen zich enorm in om mensen elke dag te vervoeren.”

Bommer kon dinsdag op halte Swaensborch de vijfentwintigduizendste reiziger verwelkomen. Door de Corona-pandemie duurde het langer dan verwacht om dit mooie reizigersaantal te behalen. In oktober 2020 werd de buurtbus voorzien van cabineschermen. Nu ook de richtlijn ‘alleen noodzakelijk reizen’ in het OV niet meer van kracht is, neemt het aantal reizigers weer langzaam toe en is de mijlpaal van 25.000 reizigers begin juni bereikt.

Vervoerregio Amsterdam

De Vervoerregio Amsterdam maakt de buurtbus financieel mogelijk. De VRA zet zich al jaren in om het openbaar vervoer ook in kleinere woonkernen in stand te houden. Een fijnmazige voorziening, zoals de Buurtbus Waterland, speelt hierin een belangrijke rol.

Buurtbus Waterland dankzij vrijwilligersorganisatie

De vrijwilligers van de buurtbusvereniging zorgen dat lijn 419 dagelijks door Waterland rijdt. De dienstregeling en de bus worden mogelijk gemaakt door EBS. De buurtbus is sinds 2015 actief in de gemeente Waterland en verbindt de verschillende dorpskernen in Waterland Oost. Dit betekent voor de inwoners van deze kernen dat ze ook gemakkelijk naar ‘gewone’ bushalte in Broek in Waterland, Ilpendam en Monnickendam kunnen reizen. Met één overstap zijn daarmee ook Edam-Volendam, Purmerend, Amsterdam en Hoorn bereikbaar. Ook diverse sociale werkplaatsen, verzorgingstehuizen en het ziekenhuis zijn bereikbaar door de inzet van de Buurtbusorganisatie.

Foto voorpagina: NH Nieuws

Op de foto van Links naar rechts: Niek Zwaag van gemeente Waterland, Lou Bommer, voorzitter van de buurtbus vereniging Waterland en Lonneke van Vliet, de 25.000ste reiziger.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.