Studio Klein”20 jaar Nieuwjaarsbrand, nu en verder” (juni 2020)

21 juni 2020, 11:55 uur

Op 1 januari 2021 is het 20 jaar geleden dat de Nieuwjaarsbrand in Café de Hemel plaatsvond. Nu, 20 jaar later en een generatie verder, is het een moment dat we samen kunnen beschouwen waar we staan, hoe het met onze gemeenschap gaat. Dat we stil kunnen staan bij wat de veerkracht van onze samenleving zoal heeft gebracht.

De afgelopen tijd is gebleken dat voor veel getroffenen, hulpverleners, familie en vrienden de brand opnieuw, of misschien nog altijd, een actueel thema is. Ook de coranacrisis en alle beperkingen daaromtrent heeft bij (veel) mensen tot vormen van herbeleving geleid. Aan de andere kant is er een nieuwe groep jeugd, die geen eigen herinnering of verhalen heeft over wat er in de nacht van 1 januari 2001 is gebeurd.

20 Jaar Nieuwjaarsbrand, nu en verder

Met dit alles in gedachte heeft een aantal mensen uit zeer diverse hoeken, waaronder de getroffenen, de belangenorganisaties en de gemeente, besloten om in nauwe samenwerking de herinnering, de verwerking en het vooruitkijken bespreekbaar te maken.

Studio Klein Special

In deze special van Studio Klein wordt verteld wat er voor de komende tijd aan plannen ligt. Leendert Klein ontvangt aan tafel Burgemeester Lieke Sievers, Erik Tuijp, Jaap Veerman (Corn), Kees de Boer en Linda Jonk.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2024 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.