Laatste Aftrap van dit seizoen: Afl. 110(met Kees Kist & Ron Nagtzaam)

17 mei 2024, 17:55 uur

Vrijdag om 18.00uur is  de laatste uitzending van De Aftrap op LOVE TV dat gepresenteerd wordt door Jack Mühren, Edward Dekker, Erik-Jan Brinkman en Netty Schilder.

Deze week zijn de gasten voormalig topspits Kees Kist en de supporterscoördinator van FC Volendam Ron Nagtzaam.

Kees Kist (71) startte zijn carrière bij SC Heerenveen. Daarna voetbalde hij voornamelijk bij AZ’67(nu AZ), Hij was in die tijd topschutter bij AZ ’67 dat in zes seizoenen bij de eerste vier eindigde op de ranglijst.Samen met de Oostenrijker Kurt Welzl en Volendammer Pier Tol leidde hij AZ in aanvallend opzicht naar het kampioenschap in het seizoen 1980/’81 (met 12 punten voorsprong op Ajax). In dat seizoen speelde AZ ook de UEFA Cup finale tegen Ipswich Town met onder anderen Arnold Mühren in de gelederen, maar AZ trok aan het kortste eind tegen de Engelsen. Kees Kist won daarnaast twee keer de KNVB beker en twee keer was hij Nederlands topscorer in de Eredivisie. Daarnaast werd hij met 34 doelpunten Europees topscorer en dat leverde hem de gouden schoen op en was daarmee de eerste Nederlander die deze prijs won.

Na zijn periode voetbalde Kist nog bij Paris Saint Germain.in Frankrijk

Ron Nagtzaam (57) is supporterscoördinator van FC Volendam, maar begon als kleine Ron op de MAVO en later maakte hij de opleiding MEAO af. In 2011 kreeg hij via FC Volendam de kans om een stewardopleiding te volgen en die pakte hij met beide handen aan om later ook nog de UEFA Steward en UEFA SLO opleiding af te ronden. Naast deze opleidingen is hij ook nog amateur voetbaltrainer geweest bij GVO Krommenie, WSV ’30 in de Wormer en drie seizoenen jeugdtrainer bij de RKAV Volendam. Vanaf 2022 is Ron Nagtzaam werkzaam bij FC Volendam.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2024 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.