De Aftrap Afl. 85 (Edwin Zoetebier en Maurice Buys)

03 november 2023, 17:47 uur

Vrijdag 3 november 2023: In De Aftrap op L.O.V.E. TV , dat gepresenteerd wordt door Jack Mühren, Edward Dekker, Erik-Jan Brinkman en Netty Schilder zijn Edwin Zoetebier en Maurice Buys de gasten.

Edwin Zoetebier begon als kleine doelman bij de RKAV en maakte in 1988 de overstap naar FC Volendam, waar hij op 21 mei 1989 in het eerste. Na negen seizoenen vertrok hij naar het Engelse Sunderland om na een seizoen alweer huiswaarts te keren en zich aan te sluiten bij Feyenoord. Verder voetbalde Zoetebier o.a. nog bij Vitesse, PSV en NAC Breda. In zijn carrière won hij de UEFA Cup, meermaals de landstitel, de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker. Tegenwoordig loopt Edwin Zoetebier, als onderdeel van het behalen van het hoogste keeperstrainer diploma, stage bij Telstar.

Ook Maurice Buys speelde in de jeugd bij zowel de RKAV en FC Volendam. Bij laatstgenoemde maakte hij van 1999 tot 2005 deel uit van de hoofdmacht. In 2005 vertrok hij naar Helmond Sport, waar hij na een jaar werd verhuurd aan Stormvogels Telstar. In 2007 verruilde hij de grasmat voor de zaal en kwam hij tot 2018 uit voor ZVV Volendam. Tegenwoordig werkt Maurice Buys bij een accountantskantoor in Volendam.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.