De Aftrap Afl. 80 (Frits Barend en Erik van den Berg)

29 september 2023, 21:44 uur

Vanaf vrijdag 29 september 18.00 uur presenteren Jack Mühren, Edward Dekker, Erik-Jan Brinkman en Netty Schilder weer een nieuwe aflevering van De Aftrap op L.O.V.E TV. Dit keer zijn Frits Barend en Erik van den Berg te gast.

Frits Barend begon zijn carrière bij Radio Veronica, was van 1972 tot 1986 redacteur bij het weekblad Vrij Nederland en in de periode 1987 tot 1996 werkzaam bij het tijdschrift Nieuwe Revu. Daarna werkte hij voor de VARA-tv en radio en was hij programmamaker bij RTL 4. Bij laatstgenoemde presenteerde hij samen met Henk van Dorp het populaire praatprogramma Barend & Van Dorp. Momenteel is Barend iedere woensdagavond te zien in het tv-programma ‘Beter laat dan Nooit’ op SBS6.

Erik van den Berg begon met de studie journalistiek en werkte daarna anderhalf jaar voor De Nieuwe Lijn. Naast zijn latere werk als radiomaker, videoproducer en regisseur is hij altijd blijven schrijven. Zo schreef hij o.a. voor de VPRO-gids, NL 10, RTV Rijnmond en uitgeverij Bois Le Duc. Afgelopen dinsdag verscheen zijn boek getiteld ‘Uit Volle Borst – meer dan een eeuw clubliederen’. Aan dit boek ging tien jaar onderzoek vooraf en Van den Berg sprak met archivarissen, verzamelaars, muziekkenners en voetbalsupporters om de herkomst van clubliederen te achterhalen.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2024 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.