De Aftrap Afl. 76 (start nieuwe seizoen met Jaap de Groot en Olaf Lindenbergh)

01 september 2023, 17:58 uur

Vrijdag 1 september start het nieuwe seizoen van De Aftrap op L.O.V.E. TV. De presentatie is in de vertrouwde handen van Jack Mühren en Edward Dekker en Netty Schilder is ook dit seizoen weer de barvrouw. Jaap de Groot en Olaf Lindenbergh zijn dit keer de hoofdgasten.

Sportjournalist Jaap de Groot begon zijn carrière in 1975 bij het Noordhollands Dagblad. Al na zes weken werd hij weggekaapt door, toenmalig hoofdredacteur van De Telegraaf, Anton Witkamp. Vanaf 2006 t/m 2018 was hij Chef-sport bij De Telegraaf en deed hij o.a. verslag van meerdere WK’s en EK’s voetbal, Olympische Winterspelen en Zomerspelen. Naast zijn reportages en columns in Telesport verschenen er van zijn hand ook artikelen in gezaghebbende buitenlandse kranten en diverse publicaties waaronder biografieën over Johan Cruijff en Arnold Mühren. Op sociaal-maatschappelijk gebied richtte Jaap de Groot samen met Johan Cruijff diens foundation op en was hij medeoprichter van Stichting Volendam United.

Olaf Lindenbergh begon ooit met voetballen bij VV ZOB in Zuidoostbeemster, waarna de Purmerender naar de jeugdopleiding van Ajax verhuisde. Bij Ajax wist hij de hoofdmacht niet te halen en in 1994 kwam hij in deinst bij De Graafschap. In 1999 verhuisde hij naar AZ, waarmee hij in 2004 in UEFA Cup speelde en een jaar later lukte het hem wel om bij het eerste van Ajax te komen. Na zijn periode bij Ajax speelde Lindenbergh o.a. nog bij Sparta Rotterdam en FC Volendam. Na zijn loopbaan als speler was hij werkzaam in de jeugdopleidingen van FC Volendam en AZ.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2024 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.