De Aftrap Afl. 75 (Robert Eenhoorn en Wim Jonk)

27 mei 2023, 10:39 uur

Vrijdag 26 mei 2023: Dit keer zijn Robert Eenhoorn en Wim Jonk te gast. De rubriek ‘Raak de Vlag’ staat deze keer in het teken van de winnaar van dit seizoen en dat is Tom Overtoom.

Robert Eenhoorn

Robert Eenhoorn staat te boek als een van de beste honkballers allertijden. Hij was jarenlang de vaste korte stop van Oranje en de zevende Nederlandse speler die tot de Major League, de hoogste afdeling van de Amerikaanse profcompetitie, wist te komen. Eenhoorn nam als speler twee keer deel aan de Olympische Spelen om vervolgens als bondscoach deel uit te maken van de Olympische equipe. In 2014 maakte hij de overstap naar de voetbalwereld en werd aangenomen als algemeen directeur bij AZ.

Wim Jonk

Wim Jonk voetbalde in zijn jeugd bij RKAV en debuteerde onder Jan Brouwer in het eerste elftal van FC Volendam. Na zijn succesvolle periode bij Ajax ging Jonk samen met Dennis Bergkamp naar Inter Milaan om vervolgens naar Nederland terug te keren om bij PSV te spelen. Zijn voetballoopbaan sloot hij af bij Sheffield Wednesday in Engeland. Sinds het seizoen 2019-2020 is Jonk trainer/coach van FC Volendam en mocht hij samen met zijn team vorig jaar de overstap maken naar de Eredivisie. Na een spannend seizoen was er vorig weekend een klein feestje, want FC Volendam zal ook volgend seizoen in de hoogste klasse spelen.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2024 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.