De Aftrap Afl. 74 (Mark de Vries en Sander Middelbeek)

19 mei 2023, 18:00 uur

Vrijdag 19 mei 2023: met als gasten Mark de Vries en Sander Middelbeek. Raak de Vlag wordt gespeeld met André Stuijt die voetbalde voor FC Volendam.

Mark de Vries(47) voetbalde in de jeugd bij HRC, WGW en Hollandia. De Vries begon zijn betaalde carrière bij FC Volendam, die toentertijd uitkwam in de Eredivisie. Na zijn periode in Volendam maakte hij de overstap naar het Franse Chamois  Niortais. Na een matig seizoen in Frankrijk keerde hij terug naar Nederland en ging hij voetballen bij FC Dordrecht en daar kwam zijn echte doorbraak en scoorde hij veelvuldig.. Het leverde hem een transfer op naar het Schotse Heart of Midlothian. In het seizoen 2004,2005 speelde hij Europees in de UEFA Cup. Daarna voetbalde hij nog voor Leicester City en Leeds United in Engeland, Dundee United in Schotland en Heerenveen, ADO Den Haag en SC Cambuur.

Tegenwoordig is hij trainer van het Vrouwenteam van VV Alkmaar en volgend seizoen gaat hij met deze vrouwen mee naar AZ en hij tekende voor een seizoen in Alkmaar.

Sander Middelbeek (48) voetbalde bij VV Oosthuizen  en JOS Watergraafsmeer om vervolgens drie jaar als assistent te fungeren  van Bart Logchies bij JOS Watergraafsmeer. In 2010 ging Middelbeek op eigen benen staan  en na elf seizoenen was hij toe aan een andere uitdaging en die vond hij uiteindelijk bij de RKAV Volendam. In oktober 2021 nam Middelbeek het stokje over van Detlef  Le Grand bij de Ajax Amateurs en zijn eerste wedstrijd was de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur, Sander heeft afgelopen december zijn contract voor een jaar verlengd en is dus volgend seizoen ook trainer van de amateurs van Ajax.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2024 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.