De Aftrap Afl. 50 (Mart Lieder en Nick van der Velde)

21 oktober 2022, 17:55 uur

Vrijdag 21 oktober presenteren Erik-Jan Brinkman en Edward Dekker weer een nieuwe aflevering van De Aftrap op L.O.V.E TV. Dit keer zijn FC Emmen-spits Mart Lieder en voormalig AZ-voetballer Nick van der Velden te gast.

Mart Lieder

Mart Lieder begon als kleine Martje in Purmerend bij VV De Wherevogels en verkaste daarna naar Hollandia in Hoorn. Via AFC in Amsterdam kwam hij later toch weer in Purmerend terecht, dit keer bij FC Purmerend en Purmersteijn. Na een aantal proefwedstrijden startte Lieder zijn betaald voetbalcarrière bij Vitesse. Verder speelde hij ook bij o.a. RKC Waalwijk, FC Aarau (Zwitserland) en Odense BK (Denemarken). Sinds januari dit jaar staat hij onder contract bij FC Emmen, waar hij momenteel herstellende is van een kruisbandblessure.

Nick van der Velde

Nick van der Velde begon ooit in de jeugd bij Fe Volewijckers en DWS in Amsterdam. Later stroomde hij via de jeugd van RKC Waalwijk door naar de hoofdmacht bij deze club, waar hij slechts sporadisch aan voetballen toe kwam. Hij werd dan ook verhuurd aan FC Dordrecht die hem later definitief over nam van RKC. Van der Velde zou ook nog uitkomen voor o.a. AZ, NEC en Bali United (Indonesië). In 2019 beëindigde hij zijn voetbalcarrière en bouwde hij af bij VV HBOK en AFC. Heden ten dage is hij jeugdtrainer bij AZ.

‘Raak de vlag’

Erik-Jan speelt dit keer ‘Raak de Vlag’ met Robin Lathouwers van Jong AZ.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.