Best of 7 2023

15 juli 2023, 13:32 uur

Vrijdagmiddag 7 juli 2023 verzamelden 260 leerlingen van de groepen 7 van het katholiek basisonderwijs in Volendam zich bij de PX voor de opnamen van het televisieprogramma ‘Best of 7’ 2023, een gezamenlijke productie van de SKOV en de LOVE.

Door de corona was het een aantal jaren onmogelijk om dit programma, dat bij de scholen heel enthousiast wordt ontvangen, tot stand te laten komen. De leerlingen hadden in het kader van dit project allemaal een interactieve rondleiding door de L.O.V.E. radio- en televisiestudio gehad, waarbij zij na afloop de opdracht kregen om ter vervanging van hun spreekbeurt voor de klas een filmpje te maken dat maximaal 4 minuten mocht duren.

Zij waren daarbij vrij in onderwerpkeuze, maar kregen toch wel een aantal spelregels mee. Zo moesten zij het verhaal in het filmpje zélf vertellen. Iedere groep 7 koos uit hun midden het filmpje dat ging meedingen in de competitie. Dit resulteerde in 9 ingezonden filmpjes.

Een uit drie personen bestaande jury beoordeelde, onafhankelijk van elkaar, de filmpjes. In De PX werden de filmpjes getoond, werd het oordeel van de jury bekend gemaakt en werden na afloop de winnaars de prijs overhandigd.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2024 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.