100 min en ouder: CarMar

21 oktober 2018, 13:54 uur

Als moeder van een kind met ernstige beperkingen, heeft Seline Wesselsz één grote wens: dat haar dochter Marleen terecht komt op een eigen plek waar niet de beperkingen van de bewoners, maar juist hun mogelijkheden en wensen centraal staan. Met haar Stichting CarMar wil zij zelf zorgen voor dat veilige thuis. Jan Tol, die op allerlei vlakken nauw betrokken is bij CarMar licht zijn motivatie toe om ambassadeur te worden van deze stichting en brengt ons op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Cees Baerts leerde pas op 20-jarige leeftijd lezen en schrijven. Dit jaar zag hij zijn grote wens uitkomen: een boek uitgeven. Cees is ook vrijwilliger voor Bibliotheek Waterland. Daar vertelt hij over zijn persoonlijke ervaringen, en over het bespreekbaar maken van
laaggeletterdheid en het actief zoeken naar oplossingen. Ria Postma coördinator van het NL Plein bij Bibliotheek Waterland benadrukt de vrijheid die lezen en schrijven geeft, en de rol die de bibliotheek hierin kan spelen. Wethouder Vincent Tuijp licht het gemeentelijk beleid toe rondom volwasseneneducatie en het terugdringen van laaggeletterdheid.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.