(Recept voor de BBQ)

Pijlstaartinktvis

Benodigdheden

  • 6 x Pijlstaartinktvis 
  • 1 bosje Peterselie
  • 1 bosje Platte peterselie 
  • 1/2 bosje Basilicum
  • 1 bosje Koriander
  • 1/2 bosje Oregano
  • 2 x Rode peper
  • 1 x Jalapeño peper
  • 2 teentjes Knoflook
  • Een grote hand pijnboompitten (gebrand en fijn gehakt)
  • Grove Peper en zout (naar smaak)
  • Olijfolie

Bereiding

Maak de pijlstaartinktvissen schoon door de tentakels eraf te halen, de binnenkant uit te spoelen en de ruggengraat eruit te halen. Snij de tentakels tot onder de oogjes af en gooi de oogjes weg (deze zijn taai). Hak voor de chimichurri alle kruiden zo fijn mogelijk, meng deze aan met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Doe de chimichurri in een spuitzak en vul de inktvisjes hiermee. Let op! Niet te vol anders krijg je er geen prikker door. Sluit hem af met een kleine saté prikker. 

Grill de inktvisjes rondom mooi bruin en bak de tentakels. Serveer er een kerrie mayonaise bij. 

Picanha steak

Benodigdheden

  • 600 gram Picanha (rosbief)
  • 6 eetl. Runderrub
  • 2 eetl. Dalmationrub 

Bereiding

Wrijf de picanha goed in met runderrub en grill op de Bbq naar een kerntemperatuur van 53 graden. Laat even rusten, snijd in dunne plakjes en serveer met wat Dalmationrub en de gevulde inktvisjes.