Ingredienten
  • 1 kg kalfsriblappen (in grote stukken van 2a3 cm)
  • peper en zout uit de molen
  • 3 eetl. Roomboter
  • 3 eetl. Bloem
  • 1 glas Witte wijn
  • ½ ltr. Kalfsbouillon
  • 4 takjes tijm
  • 1 x laurierblaadje
  • 3 x kruidnagel
  • 3 x Wortel (schoon)
  • 3 x Ui (in grote repen gesneden)
  • 500 gr Kalfsgehaktballetjes (gebakken in roomboter)
  • 250 gr. Champignons (gebakken in de roomboter)
  • ½ x citroen (het sap)
  • 250 ml. Kookroom met 2 eidooiers (zgn anglaise)
  • 1 bosje platte peterselie (fijn gesneden)
Bereidingswijze

 

Neem een grote pan met een dikke bodem. Bak hier de gehaktballetjes en de champignons in, haal deze vervolgens uit de pan en houd deze apart. Gebruik hetzelfde bakvet voor de in stukken gesneden kalfsriblap.

Bak deze mooi bruin met wat peper en zout. Als deze lekker verkleurd zijn kan de bloem bij. Braad dit nog even aan en blus dan af met de witte wijn en zet het onder met de bouillon. Roer dit even goed door. Voeg de kruiden toe: tijm, laurier en de kruidnagel.

De wortel en de ui kan er nu ook bij en laat dit 1.5 uur stoven op een laag pitje. Voeg dan de room met de eidooiers en het citroensap erbij en breng het op smaak met nog wat peper en zout. Voeg de balletjes en de champignons erbij en garneer met de peterselie. Serveer het liefste met gebakken aardappel. Eet smakelijk