• – 4x        150 Gram      Kabeljauw met huid
  • – 12       stuks               Tomaten (zonder vel)
  • – 3          teentjes          Knoflook (fijn gehakt)
  • – 1          doosje            Tijm (de blaadjes)
  • – 4          eetl.                Suiker
  • – Peper en zout uit de molen
  • – Olijfolie
  • – Bieslook en basilicum (garnering

BEREIDINGSWIJZE:

Zet de oven aan op 95 graden. We beginnen met het ontvellen van de tomaten. Breng water aan de kook en snijd een klein kruisje in de tomaten. Kook de tomaten twee minuten en leg meteen in een pan met ijskoud water. Snijd de tomaten in partjes en verdeel op een grote ovenplaat, leg er eventueel een bakpapier onder.

Strooi en verdeel de knoflook, tijm, suiker en olijfolie over de tomaten. Laat deze 2,5 uur in de oven op 95 graden konfijten. Roer na ongeveer een uur alles even om. Kruid de kabeljauw met grof peper en zout en bak deze in ongeveer 5 minuten gaar op de huid. Stuur eventueel met een deksel voor de doorgaring van de kabeljauw moten. Serveer de kabeljauw met de tomaat en garneer met de bieslook en fijn gesneden basilicum