Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten
  • 600 gr. Uitgebeende buikspek met zwoerd (te bestellen bij onze winkel)
    2 eetl. Bakmeel
    2 eetl. Suiker
    2 eetl. Zout
    2 eetl. Vijfkruidenpoeder
    Ingrediënten aardappelmousseline:
    600 gr. Aardappelblokjes
    400 ml. Ongezoete slagroom
    Snufje zout
    1 teentje knoflook
    4 x eidooiers
    Platte peterselie olie
    Geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze

Bereiding voor de buikspek: Wrijf de buik met zwoerd in met het kruidenmengsel en laat deze 1 dag marineren. Zet de oven op 90 graden en breng de buik naar een kern van 75 graden. Haal de buik uit de oven en verwarm deze vervolgens voor op 180 graden. Pak ondertussen de buik in met vetvrij papier en laat het zwoerd open. Bak de buik daarna 10 min op 180 graden, vervolgens 10 minuten op 190 graden, 10 min op 200 graden, 10 minuten op 210 graden en als laatst 10 minuten op 220 graden.

Als het zwoerd echt krokant is, dan is het klaar. Maak de mousseline door de aardappels 20 minuten te koken in de room met zout en de knoflook. Mix de mousseline zo fijn mogelijk en zeef door een zeef. Vul hier een slagroomspuit of spumafles mee. Zet onder druk met twee patronen en spuit voorzichtig op 4 borden. Leg hier het buikspek op en serveer met wat geraspte kaas .