Ingrediënten

  • 500 gram (Kogel)biefstuk
  • 1 theel. Maïzena
  • 2 eetl. Sojasaus
  • 2 eetl. Medium dry sherry
  • 1 theel. Sambal Oelek
  • 3 stuks Bosuitjes
  • 150 gram Peultjes
  • 6 stuk Worteltjes
  • 1 stuk Rode paprika
  • 50 ml. Wokolie of gewone olie
  • 3 eetl. Oestersaus

Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Roer in een kom de maïzena met de sojasaus, sherry en sambal tot een marinade. Schep de biefstukreepjes erdoor en laat ze ongeveer 30 minuten buiten de koelkast staan. Snijd de bosuitjes in stukjes van ongeveer 3 cm. Snijd dan de peultjes schuin doormidden. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.

Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes. Verhit de wokolie in een wok of hapjespan. Roerbak de reepjes al omscheppend op een hoog vuur in circa 2 minuten bruin. Schep ze zo lang even op een bord. Schep de bosuitjes, peultjes en worteltjes door de wokolie en roerbak ze circa 1 minuut. Voeg 3 eetlepels water toe en roerbak de groenten in 3 minuten beetgaar. Schep de oestersaus en de reepjes vlees door de groenten en warm het gerecht nog even goed door. Erg gezond en ontzettend lekker met mie.