Wereldlichtjesdag zondag 9 december in Stolphoevekerkje

06 december 2018, 08:00 uur

Jaarlijks op de tweede zondag in december worden wereldwijd om 18.45 uur kaarsjes aangestoken om overleden kinderen te herdenken. Kaarsjes die wereldwijd, tijdzone na tijdzone, zorgen voor een golf van licht die de aarde overspoelt. Een moment van bezinning, herkenning en troost in een tijd die bol staat van feestelijkheden rondom Sinterklaas en kerst.

Met een warm is iedereen die zich verbonden voelt met een kind dat wordt gemist uitgenodigd in het Stolphoevekerkje. Het programma in grote lijn:

  • Aansteken van kaarsjes
  • Er zullen mooie woorden worden gesproken
  • Live muziek: Geranne Tuijp, Lisa Mooijer en Marco Koning verzorgen de muzikale omlijsting en zullen onder andere het lied ‘Precious Child’ ten gehore brengen dat speciaal is geschreven voor Wereldlichtjesdag
  • Na afloop is er koffie en thee met iets lekkers en gelegenheid om even na te praten.

Vanaf 18.30 uur staat de deur van het Stolphoevekerkje aan het Kolfschotenplein in Volendam voor u open. De toegang is gratis. Als u niet aanwezig kunt zijn maar het fijn vindt als er namens u een kaarsje aangestoken wordt dan kunt u dit doorgeven via sylvia@sereenuitvaart.nl of telefonisch op 06 – 10 36 66 22.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.